onsdag 20 januari 2010

Lånedator

Hej,

Inte mycket ork i denna kropp ännu. Har uppenbarligen tagit ordentligt stryk av att inte få behålla maten under flertalet dagar. Bäst att samla krafter och ta i med nya tag efter helgen. :-(

Idag gjorde jag ett besök hos vår familjeläkare. Fick lite råd och tabletter som förhoppningsvis skall stoppa upp aktiviteten i magen.

På vägen hem hämtade vi en dator som Elin skall få ha tills hennes egen från hjälpmedelscentralen kommer. Ikväll kan man snacka om lycklig dotter, det värmer verkligen mitt mammahjärta.

Utan att behöva sitta på de stationära i klassrummen kan hon from imorgon sitta på sin plats i klassrummen och utföra sina uppgifter. Förhoppningsvis känner hon sig inte lika annorlunda. Men jag hoppas hon får det lättare att utföra sitt skolarbete.

Jag hoppas även att de killar som har "byteshandel" med henne om hennes laptop inte blir ett problem för henne när den kommer. Hon har fått erbjudande om en "värsting dator" mot hennes kommande laptop. Vi får väl se hur det går imorgon med lånedatorn (ett första test). Vissa verkar tro att det är en ball grej Elin kommer få, inte ett nödvändigt hjälpmedel för att hon skall klara undervisningen.

Känns ändå oerhört skönt att se att hon klarar av att göra läxor längre stunder nu när hon använt datorn hemma. De gånger hon försöker skriva för hand inser även hon vilket bra hjälpmedel datorn är för henne.

Det känns som Elin för tillfället är mer postitiv till livet efter att både beskedet i Uppsala kom och att hon har fått lite känsla av hur det kommer bli efter träffen med både sjukgymnasten och arbetsterapeuten.

Hon var väldigt nervöd inför att klassen skulle få vetskap. Men har fått flertalet postitiva reaktioner både kring EDS och henne själv som person.

Vi hörs!

2 kommentarer: