onsdag 30 juni 2010

Besök på akuten

Igår blev det ett besök på akuten med sonen. Efter ett fall från ett träd ett par meter upp, landade han på svanskotan. Vi kunde konstatera ganska snabbt att han inte kunde sitta på baken och ej heller stödja på ena benet.

Måste ge min hela eloge till det bemötande han fick när vi kom in. Efter att ringt sjukvårdsupplysningen blev vi ombedda att köra in honom. Väl inne blev det snabba puckar... Från att vi träffade första sjuksköterskan för bedömning tog det inte mer än 10 minuter innan han träffat läkaren.

Efter en grundlig genomgång kunde man konstatera att inga andra symtom fanns annat är ett mycket ömmande höftparti. Vilket kändes som en stor lättnad. Sen fick vi åka upp på röntgen. Sen kom den stora väntan på röntgensvaret.

När väl kirurgen kom med beskedet, kändes det tungt. De hade hittat en fraktur på höger höft. Eftersom den var liten visste han inte om de skulle göra något. Han skulle konsultera ortopeden och återkomma. Efter en liten stund återkom han och meddelade att de inte gör något åt den utan den får självläka.

Det blir att ta det lugnt den närmaste tiden. Han fick även uppmaningen att låta bli träd fortsättningsvis. Nu är bara frågan hur man får en 8-åring med spring i benen att ta det lugnt den närmanste tiden...

// Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar