måndag 18 oktober 2010

Vilka rättigheter?

Idag har jag efter ett antal samtal, funderat kring vilka rättigheter man har som patient inom sjukvården! Det började med ett samtal till familjeläkaren, syftet med samtalet var att få ett läkarintyg på att Elin just nu var sittandes i rullstol.

Inte ett läkarintyg på att hon skulle vara sjukskriven utan ett intyg på att hon inte kan åka kommunalt till skolan. Med två byten, först buss sedan tåg och återigen buss skulle det underlätta att hon fick åka bil från dörr till dörr.

Skolans försäkring tar kostnaden för transporterna! Om jag bara på något sätt kunde få fram ett läkarintyg på det uppenbara! Men eftersom familjeläkaren inte ordinerat rullstolen fick vi inte någon hjälp!

Efter flera samtal till centrallasarettet i Västerås tog till sist Elin nya sjukgymnast tag i det och förhoppningsvis kan vi få ett intyg på att hennes kropp för tillfället behöver avlastas. Men jag tror inte på det förräns jag har pappret i min hand!

Det känns just nu som ingen vill ta ansvar utan alla bollar vidare. Tyvärr har vi mer än en gång fått veta att eftersom inte familjeläkaren i Virsbo begärt utredningen om Elins EDS, är de inte villiga att ta kostnaderna!

Varför ska Elin behöva lida att hennes kropp blev så dålig att hon var tvungen att söka akuten från början. Hur hade det sett ut för henne nu om hon gått via familjeläkaren? Hade det hjälpt om det var familjeläkaren som skrivit remissen till ortopeden som i sin tur remitterade henne till specialisterna i Uppsala?

Nej nu är det dax att sluta och fundera och gå till sängs.

// Vi hörs!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar