onsdag 17 februari 2010

Hjälpmedelscentralen

Hej,

Idag har det varit en händelserik dag. Vi började morgonen med att träffa arbetsterapeuten Anna på hjälpmedelscentralen i Västerås. Där vi hämtade Elins dator och döm om vår förvåning när hon även fick med sig en skrivare till denna.

Efter det kom Elins sjukgymanst dit, helt underbara människor. Vi trodde att vi skulle ta oss vidare till sjukgymnasten men hon hade istället tagit sig till hjälpmedelscentralen. Vi diskuterade hur det går för tillfället och vad vi bör prioritera framöver.

Åsa, Elins sjukgymnast kommer ta kontakt med ortopedtekniska för att vi vid nästa besök skall få prova ut höftbälte. Just nu känns det som det viktigast för att hon ska kunna återgå till skolan.

Ikväll har vi haft ett bra och givande möte med skolans rektor och Elins handledare. Vi har kommit överens om att Elin närvarar i den utsträckning som värken tillåter. Vi lämnade ett förslag på vilka lektioner hon kommer försöka närvara på. De kommer ta upp en diskussion med övriga lärare på deras personalmöte nästa vecka.

Vår förhoppning är att hon i de teoretiska ämnena ska kunna bedriva mer självstudier. Att hon får ordentlig handledning med vad som krävs för olika betygsnivåer. Känns ändå väldigt bra att hon fortfarande har sin "dröm" om vad hon vill jobba med. Som det ser ut nu kommer hon försöka utbilda sig till advokat.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar