måndag 28 december 2009

Sjukvården

Hej,

Idag har jag smakat på lite hur sjukvården fungerar. Både positivt och negativt. Glad i hågen ringde jag vår vårdcentral i morse och fick abrupt veta att om inte de skrivit remissen till Akademiska Sjukhuset (de som konstaterat att Elin har EDS), så tänkte de inte betala för specialistvården så som arbetsterapeut, sjukgymnast mm.

Lite nedstämd ringde jag vidare till ortopedmottagningen i Västerås. Oj vilka underbara människor jag fått prata med... Elin har fått komma upp på deras prioriteringslista.

Sjukgymnasten som jag pratat med skall se till att Elin får en tid efter helgerna och vid det mötet skall även arbetsterapeuten vara med. Hon undrade även om de kunde hjälpa till för att och underlätta för Elin i skolan, om de kunde ta kontakten med Elins gymnastikläraren. De menade på att Elin måste få rätt förutsättningar för att kunna klara skolgymnastiken. Även om hon för tillfället har mycket värk, känns livet hoppfullt!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Hur kan vårdcentralen lagligen neka henne vård? Det låter helt absurt! Har inte vårdcentralen skrivit remissen till ortopeden? Då borde de väl inte kunna hävda att de inte har remitterat till Akademiska!? Tyvärr blir jag inte förvånad, men förfärad...!

    Skönt att ortopeden i alla fall var bra att ha att göra med... Tack och lov att Elin har en mamma som kämpar. Du ska veta att jag är imponerad av dig och ditt slit. Säg bara till hur vi kan stötta dig, Elin och övriga familjen.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om de har rätt att neka som vårdscentralen gjorde... Men känner att vi är på rätt väg med ortoped- mottagningens hjälp! De känndes oerhört professionella.

    Vet idag inte vilken stöttning och ev hjälp vi behöver, men jag vet var ni finns. Tack:-)

    //Karin

    SvaraRadera