söndag 27 december 2009

EDS - beskedet

Hej,

Tisdagen den 22 december, var jag och äldsta dottern Elin till hudmottagningen på Akademiska sjukhuset och träffade läkaren Anders Wahlquist. Efter en noggran undersökning kunde han konstatera att hon har bindvävssjukdomen EDS (Ehlers-Danlos syndrom). Den finns i flera varianter och hon har överrörlighets EDS. Fullmatade med information gick vi därifrån och konstaterade att det nog tar ett tag för oss att förstå och för Elin att lära sig leva med EDS.

Trots att Elin till en början var arg eller ska vi säga besviken bestämde sig familjen ändå för att försöka hitta lite julstämning. Julafton firade vi med familjen, en lugn och stämningsfull jul. På juldagen åkte Tim, Moa och Tobias till farmor och farfar i Södertälje. Elin och jag har haft möjligheten att umgås på tumanhand.

Veckan som kommer består i mycket praktiskt för att få vardagen att bli lättare för Elin. Eftersom EDS innebär mycket värk i muskler och leder kommer vi ta kontakt med både arbetsterapeut, sjukgymnast och hennes familjeläkare.

För dig som vill veta mer, läs gärna på: www.ehlers-danlos.se

Vi hörs!

3 kommentarer:

  1. Intressant att lära sig mer så att man kan stödja Elin på bästa sätt samt för att få bättre förståelse för sjukdomen och hur Elin har det! / Åsa

    SvaraRadera
  2. Hej Karin.
    Det kommer att lösa sig till det bästa.
    Hon verkade iaf vid gott mod när vi pratade vid ICA..
    Ha det så gott// Sara

    SvaraRadera
  3. Tack till er båda. Jag är helt övertygad att det kommer lösa sig på bästa sätt. //Karin

    SvaraRadera